Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Zatvorena 14. Ljetna škola filma Gunja

Zatvorena 14. LJŠFG

U atriju Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“ sinoć je zatvorena je 14. Ljetna škola filma Gunja.

Ljetna škola filma Gunja projekt je kojeg su 2009. godine pokrenuli studenti Akademije dramske umjetnosti i Fakulteta političkih znanosti te osnivači Studija kreativnih ideja Gunja (SKIG), u želji da svoje stečeno znanje prenesu mlađim SKIG-ovcima kroz zabavne i poučne ljetne radionice.

Polaznici su bili raspoređeni u čak 7 radionica: igrani film, dokumentarni film, (za)igrani film, radioigra, glazbena produkcija, press radionica i radionica analogne fotografije.

PRESS radionica, pod voditeljskom palicom Kristine Kovačević i Stjepana Petković prikazala je svoje III. Kronike, koje prate zanimljive teme i događaje polaznika na Ljetnoj školi filma Gunja.

Radionica (za)igranog filma premijerno je prikazala film „San ili java“ u kojem su glumili učenici gunjanske osnovne škole a glavnu ulogu imao je Ajsel Idrizi, učenik 7. razreda. Voditelji su bili Anita Tufekčić i Marko Dugonjić.

Radionica igranog filma snimila je izvrstan igrani film atmosfere pod naslovom „Nevrijeme“, čiji su voditelji bili David Gašo, Mirsad Mahmutović & Tin Ostrošić.

Radioigra je priredila radiodramu pod naslovom „Dobar protiv sjeverca“, koju su svi pozorno slušali uz stručnu realizaciju voditelja radionice Bojana Perića & Hrvoja Korovljevića.

Radionica dokumentarnog filma snimila je odličan dokumentarni film pod naslovom „Ispaša“ koji nam donosi priču o obitelji koja čuva ovce. Voditelji: Matea Ilijašev, Luka Zovak & Ljubica Kotromanović.

Glazbena produkcija je bila najplodnija, jer su pripremali glazbenu podlogu za sve radionice, a predstavili su se s izvedbom „Struji struja“, uz voditelje Magdu Mas, Matka Basara & Matiju Barića.

Analogna fotografija, koju je predvodio Marinko Marinkić i Kristina Landeka priredila je izložbu crnobijelih fotografija, koja se može pogledati u hodniku škole na izložbenima okvirima, ali i na linku: bit.ly/analogna23

Na samom kraju, voditeljica programa Kristina Kovačević zahvalila se svim polaznicima i voditeljima na uspješnom radu i održavanju još jedne Ljetne škole filma, ali i svim Gunjancima koji su ponudili svoje kuće i ugostili sudionike i djecu koja nisu iz Gunje.

Voditelji su podijelili zahvalnice polaznicima, organizatorima i svim ostalim zaslužnima za održavanje 14. Ljetne škole filma, koja je uspješno završena unatoč nedostatku struje i interneta u cijeloj školi uslijed posljedice nevremena.