Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Kritičko rešeto 14. Production in-a

14. Production in

Ove srijede, 24. siječnja s početkom u 18 sati u Spomen domu Pazin premijerno će se prikazati šest kratkometražnih igranih, dokumentarnih, eksperimentalnih i hibridnih filmova nastalih na 14. maratonu izrade kratkog filma Production in-u.

Filmska večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a gošća Kritičkog rešeta ovog puta bit će nagrađivana redateljica Sunčica Ana Veldić koja će analizirati i komentirati filmove polaznika te im pružiti smjernice za eventualne dorade. Razgovor će moderirati voditelj projekta Marko Zdravković-Kunac.

bit.ly/Reseto14Pi
Meeting ID: 574 650 9869
Passcode: 198275

Production In je besplatna radionica namijenjena svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u tri dana. Desetak autora pod vodstvom iskusnih edukatora realizira svoj film u vremenski ograničenom stvaralačkom procesu i dobroj atmosferi praktičnog rada.

14. Production in održao se u Pazinu od 12. do 14. siječnja 2024.

Mentori 14. Production in su: Zorko Sirotić, Mario Papić, Alen Stanković, Davor Vuković, Sanda Letonja-Marjanović i Marko Zdravković-Kunac.

Program:
Matko Jalušić: Dostavna služba – kratkometražni igrani
Sanna Aničić: Tajna uklete kuće –  kratkometražni igrani
Kristina Mijandrušić Ladavac: Teacher, Tai chi! –  kratkometražni igrani
Tomislav Cvjetičanin: Tko te parkirao? – kratkometražni dokumentarni
Max Karreiter: Stvaranje historije – kratki hibridni
Angelo Curiel: Kažun Šambala – kratki hibridni

14. Production in održao se u sklopu projekta Production in – Istarska turneja.

Partneri 14. Production In-a su Istarska kulturna agencijaPučko otvoreno učilište PazinMedVid produkcija i Hrvatski filmski savez.

14. Production in financijski podupiru Istarska županijaHrvatski audiovizualni centarGrad Pula i Zaklada Kultura nova.

Sunčica Ana Veldić veterinarka je i filmašica iz Zagreba. Godine 2006. diplomirala je na Veterinarskom fakultetu, 2014. završava magisterij iz kirurgije malih životinja, a 2019. MA iz režije dokumentarnog filma na ADU. Filmom se počela baviti 2013. godine nakon završenog tečaja scenarija, režije i montaže u Kinoklubu Zagreb. Od tada snima niz dokumentarnih i eksperimentalnih kratkih filmova u produkciji Kinokluba Zagreb, od kojih su neki međunarodno zapaženi poput filma “Hux Flux, Smokvin sin” kojeg je režirala s Martinom Semenčićem a filmovi “Festivalski turizam” i “Hrvatska djevica” prikazani i nagrađeni na domaćim festivalima. U sklopu studija režije dokumentarnog filma snimila je film “White Trash” (2017) i “Precijenjenu dramaturgiju” (2017) koji su doživjeli domaću i međunarodnu festivalsku distribuciju. “White Trash” prikazan je i u natjecateljskom programu Tampere film festivala. Trenutno snima dva nova dokumentarna filma, kastrira mačke po zabitim mjestima bez veterinarske skrbi i snima ton na igranim i dokumentarnim filmovima drugih autora.