Veličina fonta

Disleksija

Kontrast

Škola filma Šipan – nagrada Grada Dubrovnika i promocija monografije Škola filma Šipan

Šipan nagrada grada Dubrovnika

Povodom velikog jubileja i 20 godina uspješnog rada Škola filma Šipan dobila je nagradu Grada Dubrovnika. Nagrada joj je uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, a sve povodom dana Grada i Feste svetog Vlaha. U obrazloženju stoji da se Nagrada dodjeljuje za uspješan i kontinuiran rada na području filmskog stvaralaštva.

Na ovoj iznimno svečanoj ceremoniji proglašenja koja je održana 2. veljače u Kazalištu Marina Držića nagradu i plaketu su preuzeli Miro Bronzić i Nils Neubert.

Zanimljivo, večer prije, a u sklopu programa Festa Dubrovnik 2024., u kino dvorani Visija održana je dubrovačka promocija monografije „Filmski otok“ – 20 godina Ljetne škole filma Šipan. Riječ je o monografiji koja je izdana proteklog ljeta povodom 20 godina Ljetne škole filma Šipan. Nakon šipanske promocije i promocije u Zagrebu održane u sklopu 60. Revije filmskog stvaralaštva djece i mladih ovo je zapravo treća promocija knjige . Uz autore Mira Bronzića i Nilsa Neuberta na promociji su govorili i autorica vizuala naslovnice knjige dr. sc. Iris Lobaš Kukavičić, lektorica prof. Kornelija Koncul i grafički urednik knjige Vinko Rožić. U uvodnom programu prikazan je film „Posao iz snova“ autora Zorana Ćatića – dokumentarac o Ljetnoj školi filma Šipan.